Vraag & antwoord

Hier kunt u elke vraag stellen wat betreft de verzorging van uw huisdier. Met onze ruim 25 jaar ervaring kunnen wij u zeker een passend antwoord of oplossing bieden. Indien uw vraag of probleem te lastig is om per email te stellen dan kunt u ons natuurlijk ook telefonisch bereiken onder: +31 (0) 85-064 20 65 optie 2.

Wij helpen u graag verder om uw huisdier in top-conditie te houden!

Hoe gebruik ik het beste de oogverzorger?

Wij adviseren altijd om aan de buitenkant in het oog te druppelen. Doordat uw huisdier met de ogen knippert, verdeelt het product zich dan prima over de oogbol.

Leers hier meer over Oogverzorging

Hoe kan ik die vieze traanstrepen verwijderen?

Maak eerst de ogen schoon met de oogverzorger, zoals hierboven beschreven. Druppel daarna wat kristalolie op een wattenstaafje en wrijf dit enkele malen op en neer over de traanstrepen (wel oppassen dat de olie niet in de ogen komt!). Opnieuw schoonmaken met wat oogverzorger en de behandeling met kristalolie herhalen. Deze kunt u daarna laten zitten. Bij lichte vachten kan het helpen een druppeltje Jean Peau Sneeuwwit shampoo op een washandje te doen, dit nat te maken en daarmee de vacht rondom de ogen even te wassen (niet in de ogen!).

Hoe kan ik het beste wassen?

Het gemakkelijkste is om een oude frisdrankfles van 1,5 liter te nemen en deze goed schoon te maken. Doe daar dan 1 a 2 pinkdiktes van ons product in naargelang de grootte van de hond en vul dit aan met lauwwarm water. Hiermee creëert u 1,5 liter shampoo zodat u uw huisdier heel fijn kunt wassen. We hebben ook speciale mengflessen. Dit werkt hetzelfde: tot aan het streepje vullen met product en aanlengen met lauwwarm water. Altijd even schudden voor gebruik.

Was het huisdier altijd 2x. Maak de vacht nat. Gebruik voor de eerste wasbeurt de helft van het gemaakte shampoomengsel en verdeel dit gelijkmatig over de vacht van uw huisdier. Goed inmasseren en daarna uitspoelen. Dan de rest van het shampoomengsel gebruiken voor de 2e wasbeurt, meteen erna. Even laten intrekken (liefst 3-4 minuten, langer mag, korter is geen probleem) en wederom goed uitspoelen.

Na het wassen kunt u de hond droogmaken, maar u kunt ook een crèmespoeling gebruiken. Dit doet u op dezelfde manier als bij de shampoo: verdund. De crèmespoeling kunt u een paar minuten goed laten intrekken en dan goed uitspoelen. Maar u kunt deze ook in de vacht laten zitten. Als de temperatuur langere tijd boven de 20 graden is, vormt deze dan een fijne bescherming. De vacht wordt dan minder droog en gaat ook minder verkleuren. U heeft dan niet alleen een volledige verzorging, maar ook een Uv-filter. Als een hond veel klitten heeft en u wil de hond niet straffen door veel te moeten kammen, kunt u ook een crèmespoeling gebruiken. Zet de hond dan met klitten in bad. Klitten zijn hierna gemakkelijker uit te borstelen. Vervilting krijg je op deze manier echter nooit verholpen!

Wil u maar een klein deel van de hond wassen en niet de hele hond, gebruik dan in plaats van leidingwater gedistilleerd water, gekookt water of flessenwater. Dan kunt u de aangelengde shampoo namelijk langer bewaren. Leidingwater gaat na een week stinken, met gedistilleerd, gekookt of flessenwater heeft u daar geen last van. Dit geldt ook voor kleine honden. Op die manier kunt u de aangelengde shampoo op een later tijdstip nog een keer gebruiken (maximaal 3 weken).

Klik hier voor ons Wasadvies als pdf

Wat is de beste manier van borstelen?

De definitie van borstelen is ontwarren van de vacht. Dit doet u in principe altijd door een pinnenborstel te gebruiken, omdat deze dieper door de vacht gaat dan de andere soorten borstels. U kunt de borstel vasthouden aan het handvat, maar u kunt er ook voor kiezen om de borstelkop zelf in uw handen te pakken; dat ligt vaker wat fijner in de hand en u kunt de borstel wat steviger vasthouden.

Nadat u klaar bent met borstelen, gebruikt u een kam om nogmaals door de vacht te gaan om zo te controleren of alle klitten daadwerkelijk uitgeborsteld zijn.
Bij een kortharige vacht borstelt u eerst tegen de richting van de haren in en daarna borstelt u nogmaals met de richting mee. Hierdoor brengt u bij gebruik van de harenborstels ook glans aan.

Bij een lange vacht kunt u op 2 manieren borstelen:
Staand: til de haren op en borstel deze langzaam weer terug naar beneden.
Liggend: Leg het dier op zijn zij met de poten naar je toe. Veeg alle haren naar boven en begin dan laag voor laag de haren terug naar beneden te borstelen.

Wanneer gebruik ik welk product?

Wij kunnen ons voorstellen dat het niet altijd even gemakkelijk is om te kiezen tussen al onze producten. Elke product heeft zo zijn eigen specifieke eigenschap, niet ieder product is voor elke vacht geschikt enz.

Met volgend overzicht helpen wij u alvast op de goede weg.

Wanneer gebruikt u welk product?

Vraag de expert

Staat uw antwoord er niet bij? vraag het de expert!